Haziran 20, 2009

Visneli Pasta



Arkadasim Ummuhan'in sayfasindan gorup fikir edindim.Degisik lezzette bir pastaydi..Biz cok sevdik..
Sadece Pandispanyasini melzemelerden dolayi degistirdim, digerlerinin fikri O' na ait.

Pandispanya icin;
4 yumurta
1,5 bardak tozseker
yarim cay bardagi ilik su
1,5 bardak un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 kasik kakao

Yumurtalarla sekeri krema kivamina gelene kadar cirptim.
Ilik su ve vanilyayi ekledim,cirptim.
En son un , kabartma tozu ve arkasina kakao ekleyip cirptim.
Kelepceli kaliba doktum ve 180 derecede 25 dk pisirdim.
Keki yine aksamsan hazirladim, 1 gece bekledi.

Ust malzemeleri icin;
200 ml sivi kremayi 1 paket krema sertlestiricisi ile cirptim,ve kivam almasi icin buzdolabinda beklettim.
1 su bardagi kadar visne suyuna , 1 tepeleme yemek kasigi nisasta ve 3 kasik tozsekeri karistirip ocaga aldim , karistirarak kaynattim, icerisine 1 kavonoz visne konservesini koydum.Ocaktan aldim. sogumsi icin biraz beklettim.

Pandispanyayi islak yada nemli sevdigim icin , biraz visne suyu ile islattim.
Kek hamurunu kelepceli kaliba tekrar aldim, uzerine ilinmis olan visneli sosu yaydim.

Onunda uzerine biraz kivam bulmus kremayi yaydim ve kelepceli kalip ile beraber buzdolabina aldim, 3,4 saat dinledirdim.
Servis yaparken kaliptan cikardim...

8 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm ellerine saağlık canım pasta nefis gözüküyor..
Mutlu hafta sonları

Adsız dedi ki...

banum ;yav buraya her ziyarete geldiğimde birbirinden güzel lezzetler karşılıyor beni.

ellerinize saglık:)

Gönül dedi ki...

hayatımmm teşekkür ederim...dualarınızı ve smslerinizi bekliyorum...sevgilerimle öpüyorum

balböcükleri dedi ki...

pasta süper.hemen sorulara cvp atacağım.beni seçtiğin için tşkleeer.

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik canimm banada kaldimii??
harika gorunuyorr
mutlu bir hafta gecirmen dilegiyle canim

Şengülce dedi ki...

canım çok güzel pasta olmuş annem
ellerine sağlık canım..

Stil Direktoru dedi ki...

Banucum sıra sende yapabilirim temanı ulaş bana emailimden neler istiyorsun konuşalım ok. Bu gece bitirelim işini :)

Adsız dedi ki...

off bu nasıl bir pastadır böyle. iştahım açıldı gece gece. ellerine sağlık.