Mayıs 17, 2009

PEYNIRLI, HASHASLI COREKLER


Bazi aksamlar canimiz yemek yapmak ve yemek istemediginde, bende cay demleyerek onun yanina boyle hamurlu seyler yaparim.Bu coreklerim de oyle oldu.
Malzemeler
Hamuru icin;
Ben goz karari yaptigim icin miktar vermedim, kisi sayisina gorede degisiyor.
Un , su, biraz sut , tuz ve 42 gr lik yasmaya
Ic malzemeleri;
Peynirli ici, peynir maydonoz ve kucuk sogan dograyarak yaptim.
Hashasli ; Yas hashasi biraz siviyag ile incelttim
Yapilisi;
Hamuru cok yumusak olarak yogurdum ve 1 saat kadar mayalandirdim.Daha sonra bezelere ayirdim.



Daha sonra fazla ince olmayacak sekilde actim, siviyag gezdirdim, ikiye kapattim ,tekrar siviyag gezdirdim ve peynirli icten koyarak kapattim(boylece ucgen oldular)

Hashasli corekler icinse siviyag gezdirmeden direkt olarak actigim yufkaya cok olmayacak sekilde (1 corba kasigi kadar) sivi hashastan surdum.Tekrar bir kat daha kapatip, yine hashas surdum ve katlayip tavada yagsiz olarak pisirdim.

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Haşhaşlı olan hamur işlerine asla dayanamam!

hepsi nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

canım harika görünüyor çörekler bazlamalar..

buarada canım pudingli kek pastasının tarifini görmeedim daha yayınlamadım sanırım

Banu dedi ki...

Sevgili prenses ve degisiktatlar ziyaretleriniz icin tesekkur ederim