Mayıs 03, 2009

KARAORMANPASTASI ILE YENIDEN DONUS

Herkese merhabalar..

Tekrar yazsammi yoksa yazmasammi derken kendimi yazarken buldum.Aslinda en cok kizlarimin bazi anlarini uzaktaki ailemle paylasabilmek icin basladim ,insallahta boyle devam edecek..en cokta sizin ziyaret ve desteginizle.Simdiden tesekkurler..

Gecenlerde ilk kez yaptigim kara orman pastasini yayinliyorum gercekten cok guzel oldu.Ustunun suslemesinide kizlara surpriz olsun diye bu sekilde yaptim ve onlarda yalanci bi dogumgunu yaptilar aralarinda...Onemli olan onlarin mutlulugu dimi.

Gelelim tarife;
KEKI ICIN;
3 yumurta
1 bucuk su bardagi tozseker
yarim bardak sut
yarim bardak siviyag
vanilya, 1 paket k.tozu
2 yemek kasigi kakao
ve aldigi kadar un

KREMASI ICIN;
3 su bardagi sut
5 corba kasigi tozseker
2 corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
Ara katina konserve olarak aldigim kus uzumu visne ve frambuaz serpistirdim.

DIS KAPLAMASI;
2 paket kreamsanti
2 bardak sut
cikolata rendesi ve konserve kus uzumleri

Kek icin yumurta ve sekeri oncelikli olarak cirptim, daha sonra siviyag ve sut ekledim yine cirptim.Kakao ve vanilya tozu ekledim.En son un,kabartma tozu ekleyip karistirdim resimde gordugunuz boydaki borcama doktum.180 derecede 30 dk pisirdim. Vaktim oldugu icin 1 gece beklettim (oda isisinda) ertesi gun iki kata ayirdim.Ilk katini konserve meyvelerin suyu ile islattim ,beyaz kremasindan surdum 1 kat, aralarina meyve serpistirip tekrar beyaz kremadan surdum . 2. kat kekide meyve suyu ile islatip uzerine yerlestirdim.
Uzerine onceden hazirlayip buzdolabinda sogumaya biraktigim kremsanti ile kapladim ve de resimde gordugunuz sekilde susleyip buzdolabinda dinlendirdikten sonra aksama servis yaptim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyorrr

ellerine sağlık
sevgilerr

Stil Direktoru dedi ki...

Banu selam elbette ki ilgilenirim en son Serena'ya tema yaptım Gizem'de sıra size sıra gelince de bizzat size haber veririm. İstediğiniz tadda bir tema yaparız.Sevgiler.

Banu dedi ki...

tesekkur ederim
Sevgiler..