Mayıs 06, 2009

KIBRIS KOFTESI




Merhaba

Dunku ' bugun ne pisirsem ` cumlesinin beynimde bayagi bi uzun dolanmasindan ve buzlugun kapagini acip acip kapatma seanslarindan sonra bu menuyu hazirlamaya karar verdim.Hepsi gayet lezzetliydi.

Kofteyi diger arkadaslarimda goruyodum ilk kez denedim ve gercekten lezzetliydi.Ev koftesinin degisik bi versiyonu idi dedimya biz cok begendik.

ben olculeri azaltarak yaptim;

250 gr kadar kiyma

2 orta boy patates

1 orta boy sogan

tuz

karabiber

kirmizibiber

biraz kimyon

dilediginiz kadar maydonoz


Kiymanin icine sogan rendesini koyup yogurdum.Ardindan rendeledigim patates tuz ve baharatlari koydum.En son dogranmis maydonozlarida ekleyip, yogurup, sekil verip, yagda kizarttim..Sekilde gordugunuz gibi kuskus pilavi ile servis yaptim.

Iste bu kadar..Tabii yemekten sonrada bir rehavet cokmesi olayi varki...Bu aralar nedense son aksamlarda yemeklerden sonra bir yorgunluk bir rehavet...yemekler yenildikten sonra sofracik bana bakiyor ben sofraya.Yemegini bitireni araki bulasin sonra.Tabii siz diyeceksiniz kucucuk kizlardan ve esinden mi medet umuyosun o kadarcik bulasik icin..

Maalesef umamiyorum...:(

Aslinda ne guzel olur 3 u bir guzel toparlasa.Tabi bu bir hayal yanii simdilik tabiiki kizlar biraz buyuduklerinde bana yardim ederler herhalde en azindan ben ole umuyorumm.

Neyse cenem dustu gene cunku bulasiklarimi yikadim etrafi toparladim evde suan yanlizim , actim yaprak dokumu dizisini ve bir taraftan onu dinlerken size bu kofteyi sevis yapiim dedim.

Simdilik hoscakalin...

2 yorum:

TAZENANE dedi ki...

Kızlar büyüse ne güzel yardım ederler sana.
Köfte çok güzel.
Sevgiler.

atesböcegi dedi ki...

Merhabalar hemserim,
Banucum tesekkür ederim ziyaretin ve güzel sözlerin icin.
Blogun hayirli olsun. Kizarlin cok tatli. ALLAH bagislasin.
Köftelerinde harika olmus. Bende yaptim gecenlerde cok begendim. Ellerine saglik.
her zaman beklerim. Bundan sonra bol bol görüselim. Sevgilerimi gönderiyorum.