Ağustos 20, 2009

Kislik Hazirliklar "Taze Fasulye"


Gecenlerde elime gecen 2 kilo taze fasulyeyi , ileriki aylarda nasipse, yemeklik icin kavurup buzluga kaldirdim. Bircok arkadasin degisik sekillerde hazirladigi kislik taze fasulyeyi bende bu sekilde hazirladim. Buzluktan cikarip yemek olarak pisirilmesi coook pratik. Kisin cogu zamanlarda pazarlarda bulunmayan , bulunsada firsat bulunup cikilmadiginda, bu sekilde hazirlanan yiyeceklerin evde bulunmasi gercekten cok kolay ve zahmetsiz oluyor.


2 kilo taze fasulyeyi ayiklayip, resimdeki gibi dogradim.

Oncelikle, 4,5 adet carliston biberi yemeklik dogradim ve siviyagda kavurdum.

Daha sonra 4 tane domatesi dograyicida fazla kucultmeden parcaladim, kavrulan biberlere ekledim. 1,2 dk kavrulunca taze fasulyeleri ekledim. Kavrulurken biraz suyunu saliyor. Suyunu cekene kadar kavurdum ve iyice soguduktan sonra buzluk posetlerine koyarak buzluga kaldirdim.
Fasulyeyi 2, 3 kilo kadar alip tekrar hazirlamayi dusunuyorum.Ayrica bu yazimda bahsettigim bahceye gidip kizaran bahce domateslerinden ve patlicanlardan toplayip, domates sosu ve karniyariklik ve yemeklik patlican hazirlamayi dusunuyorum. Kislik hazirlik yapan herkesede kolay gelsin.


Yarin Ramazan ayinin ilk gunu...Bu yilda agiz tadiyla, bereketli, huzurlu ve hayirli ramazanlar diliyorum tum musluman alemine......

6 yorum:

hunerlieller dedi ki...

kış için şimdiden hazırlık yapmak güzel fikir.bende taze fasulyeyi domates ile kavurup poşetlere koyuyorum.bu şekilde de degişik olmuş.ellerinize saglık.hayırlı ramazanlar

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...Canım hayırlı ramazanlar...

Stil Direktoru dedi ki...

canım hayırlı ramazanlar yeni evinde

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım sayfamda seni bekleyen bir ödül var:))

mutfaktakizaman dedi ki...

hayirli ramazanlar canimm...
agiz tadiyle yemek nasip olur insallah ehh bizde gelir yeriz artik;)))
sevgilerimle canim

balböcükleri dedi ki...

herkesi bir kış hazırlığıdır sardı bende dahil.sanki kışa yiicek bişi bulamıcaz:)melekler afiyetle yesinler